Sådan kontakter du lægen ifb. med rygsmerter eller stive og ømme led

Hvis symptomer som smerter, ømhed og stivhed i et eller flere led forhindrer dig i at gøre dit daglige arbejde eller påvirker dig i din hverdag, er der en risiko for, at dine symptomer kan skyldes en inflammatorisk sygdom.

Er du i behandling for rygsøjlegigt eller psoriasisgigt men er stadig besværet i dine led?

Hvis du allerede er diagnosticeret med Morbus Bechterew/rygsøjlegigt eller psoriasisgigt, men på trods af behandling stadig har generende symptomer, så det er vigtigt at kontakte din egen læge eller reumatologiske afdeling og fortælle om dine symptomer. Husk at forberede dig til samtalen. Medbring evt. tjeklisten her fra siden til at støtte dig til.

Har du rygsmerter, stivhed eller ømme led, men ingen diagnose?

Hvis en læge ikke allerede har givet dig en forklaring på dit problem, tilrådes du at kontakte din egen læge så hurtigt som muligt. Så du kan finde ud af, hvad der kan være årsag til dine symptomer og hvilken hjælp du kan få.

Er du i tvivl om du kunne have rygsøjlegigt eller psoriasisgigt?

Tag testen for psoriasisgigt eller rygsøjlegigt, og medbring dine svar og resultatet samt evt. checklisten til besøget hos din læge. Hvis du vil vide mere om rygsøjlegigt eller psoriasisgigt kan du besøge patientforeningernes hjemmeside eller netdoktor.dk.

Uppdaterad: 12-05-2020